Hoe werkt een windmolen precies, hoe is de slagschaduw geregeld en hoe zit het met onderhoud? Op die (en vele andere) vragen kunnen bezoekers van de Open Dag antwoord krijgen. Kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen, er is een foodtruck en nog diverse andere activiteiten. De Open Dag vindt plaats op zaterdag 11 juni, van 11.00 tot 16.00 uur. Belangstellenden zijn dan welkom bij windmolen DEE-2.3 (ingang vanaf de Drentse Mondenweg). Verkeersregelaars zorgen voor een veilige aankomst en vertrek van het verkeer.

Tent op kraanopstelplaats
Pal naast windmolen DEE-2.3 ligt een geasfalteerde kraanopstelplaats. Op die plaats staat tijdens de open dag een tent die plaatsbiedt aan diverse informatiekramen, zoals:
* Pondera Consult
* Asset Management
* Nordex: bouwer van de windmolens
* Bezoek windmolen: via de tent kunnen kleine groepjes toegang krijgen tot de benedenverdieping van de windmolen. Een technisch deskundige geeft daar uitleg
* VR-film: via een Virtual Reality-bril kunnen bezoekers in ruim 2 minuten een levensechte klim maken naar de top van de windmolen en vervolgens van het uitzicht genieten
* Op de foto: In een speciale fotohoek kunnen bezoekers (kinderen eerst) op de foto als windmolenmonteur. De foto wordt na afloop per email toegestuurd.
* Naast de tent staat een springkussen voor de jongste jeugd
* er is een popcorn-kraam en een foodtruck

Locatie
De Open Dag vindt plaats langs de DEE-2 lijn, nabij 1e Exloërmond. De windmolens langs die lijn liggen langs een eigen weg van het windpark. Op die weg geldt eenrichtingsverkeer. Inrijden vanaf de Drentse Mondenweg en uitrijden via 1e Exloërmond. (zie kaartje).

Downloads