Nieuws

21 februari 2018: vergunningen voor windpark onherroepelijk
De bouw van Windpark De Drentse Monden en Oostermoer is een stuk dichterbij gekomen. De Raad van State heeft namelijk op 21 februari 2018 de beroepen tegen het Rijksinpassingsplan, de omgevingsvergunningen, de ontheffing Flora- en Faunawet en de vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet ongegrond verklaard. Daarmee zijn deze nu onherroepelijk. Dit betekent dat de initiatiefnemers beginnen met de voorbereidingen voor de bouwfase.
Meer daarover staat in dit nieuwsbericht.

 

11 december 2017: uitspraak Raad van State uitgesteld
Op 6 december 2017 heeft Raad van State gemeld dat de uitspraak over Windpark De Drentse Monden en Oostermoer is uitgesteld. De Raad van State geeft nu aan ernaar te streven dat in het eerste kwartaal van 2018 uitspraak wordt gedaan.

Als reden voor het uitstel wordt aangegeven dat er veel beroepen zijn ingesteld, dat de appellanten veel beroepsgronden aanvoeren en dat het tijd kost om deze zorgvuldig te beoordelen.

 

10 juli 2017: infographic en nieuwsbrief
Om omwonenden en belanghebbenden van windpark De Drentse Monden en Oostermoer (DMOM) een beeld te geven wat er allemaal komt kijken bij dit windpark, is er nu een infographic. Deze infographic bevat veel informatie over dit windpark in één oogopslag.  Het is een goed beginpunt om duidelijk te krijgen wat DMOM precies inhoudt.

U vindt de infographic hier.

Hieronder enkele aspecten die aan de orde komen in de infographic:

  • Het windpark wekt per jaar evenveel stroom op als 187.500 huishoudens verbruiken.
  • Het windpark is een investering van ruim 300 miljoen euro.
  • Tijdens én na de bouw levert het windpark banen op.
  • Er is een gebiedsfonds waar inwoners over meebeslissen.
  • Inwoners kunnen zelf mede-eigenaar worden van een tweetal windmolens via coöperatie De Windvogel.

Op 10 juli 2017 is er ook een nieuwsbrief verspreid over windpark De Drentse Monden en Oostermoer. Klik hier om deze te lezen.

 

Mei 2017: nieuwsbrief
In mei 2017 is er een nieuwsbrief verspreid over windpark De Drentse Monden en Oostermoer. Hierin is de stand van zaken op dat moment beschreven. Klik hier om deze nieuwsbrief te lezen.
Wilt u de nieuwsbrief voortaan per e-mail toegestuurd krijgen? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief.

 

11 april 2017: antwoord op veelgestelde vragen
Er is een rubriek gemaakt met antwoord op veelgestelde vragen. Deze kunt u hier lezen.
We hebben ons best gedaan zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Staat uw vraag er toch niet tussen? Stuur die naar info@drentsemondenoostermoer.nl .

 

Mei 2015: informatiekrant
In mei 2015 is er een informatiekrant gemaakt over windpark De Drentse Monden en Oostermoer. Deze kunt u hier lezen: infokrant_WP_DeDrentseMondenEnOostermoer 12-05-2015