­Windpark steunt ontmoetingsplaats Kinderparadijs in 2e Exloërmond

Duurzame Energieproductie Exloermond (DEE), onderdeel van windpark De Drentse Monden en Oostermoer, heeft steun toegezegd aan een eerste project in de regio. De Stichting Kinderparadijs in 2e Exloërmond kan daardoor plannen voor een buurtontmoetingsplek op korte termijn uitvoeren.
Behalve een speeltuin moet het terrein ook een sociale ontmoetingsplaats worden. Er komen nieuwe speeltoestellen maar ook bankjes waar ouders kinderen of ouderen uit de buurt terecht kunnen om een praatje te maken. De stichting zal ook activiteiten organiseren die oud en jong verbinden en verwacht dat nog meer inwoners van 2e Exloërmond iets bedenken.
In het voorjaar houden betrokkenen bij de speeltuin een grote schoonmaak en zorgt de leverancier voor nieuwe toestellen en een picknicktafel. Streven is om het werk voor de Paasdagen af te ronden zodat kinderen de aftrap kunnen geven met een eerste activiteit: eieren zoeken.

In de voorjaarsvakantie volgt dan nog een buitenspeeldag en in juli een buurtbarbeque. En in de zomervakantie komt als extraatje een springkussen naar 2e Exloërmond en worden voor belangstellenden pannenkoeken gebakken. In het najaar volgen een rommelmarkt, halloween zeskamp, Sint Maarten lichtjesavond en oliebollen bakken.

Meer over Stichting Kinderparadijs leest u op de Facebook-pagina van het Kinderparadijs