Meedoen, participeren in het windpark

Participatie

De Drentse Monden en Oostermoer heeft drie groepen initiatiefnemers die samen één groot windpark bouwen. Zij bieden verschillende mogelijkheden om te participeren in het project.

Stichting Duurzame Energieproductie Exloërmond heeft een samenwerking met burgercoöperatie De Windvogel. Minstens 10% van haar windmolen-exploitatie kan in handen komen van (omwonende) burgers via burgercoöperatie De Windvogel. Voor eenmalig €50 euro bent u lid van coöperatieve vereniging De Windvogel. De coöperatie is eigenaar van de windmolens die zo in handen komen van de burgers. Daarnaast kunt u een bedrag naar keuze (een veelvoud van €50) inleggen in het windpark. Uiteraard kunt u ook de windstroom afnemen. Meer informatie vindt u hier .

De regeling voor participatie in Oostermoer kan op maat worden gemaakt de komende periode. Samenwerking met een burgercoöperatie of het uitgeven van obligaties kan bijvoorbeeld tot de mogelijkheden behoren. In de verder uit te werken participatieregeling zal de nadruk komen te liggen op participatiemogelijkheden voor de omwonenden van het windpark. Algemene informatie over Windunie vindt u hier.